Logo

Opklapbare toiletbeugel Handicare Linido - 70 cm. wit

€148,00

Beschikbaarheid: Beschikbaar

SKU: LI2603.370

De opklapbare toiletbeugel van Handicare biedt niet alleen steun tijdens het gaan zitten op en opstaan van een toilet of douchezitting, maar ook bij zijwaarts overschuiven, bijvoorbeeld vanuit een (rol)stoel naar het toilet. De beugel is waterbestendig en kan zwaarder belast worden dan bijvoorbeeld een armlegger van een douchezitting.Verschillende lengtes:
De toiletbeugel is verkrijgbaar in 5 verschillende lengtes (53 cm., 60 cm., 70 cm., 80 cm. of 90 cm.). Zo kan er gekozen worden voor de lengte die past bij de diepte van het toilet en die genoeg bewegingsruimte vrijlaat bij verschillende handelingen.

Diverse toepassingsmogelijkheden:
De beugel kan niet alleen naast het toilet gebruikt worden, maar ook bijvoorbeeld in de douche. De beugel is waterbestendig en kan zwaarder belast worden dan bijvoorbeeld een armlegger van een douchezitting. De gebogen buis begint en eindigt in het klemblok: dit garandeert een sterke en waterdichte constructie.


De beugel wordt voornamelijk in neergeklapte toestand gebruikt, maar kan ook opgeklapt worden. In de opgeklapte positie vergrendelt de beugel automatisch, zodat hij ook dan een betrouwbare steun biedt.In neergeklapte toestand wordt de beugel gebruikt voor gaan zitten of opstaan. Tijdens een voorwaartse transfer is het makkelijk om de voorkant vast te grijpen en te houden: door de gebogen dubbele buis glijdt men niet met de handen van de beugel af. Bijkomend voordeel van deze vorm is dat men niet met kleding kan blijven haken.De beugel kan ook zijwaartse belasting uitermate goed verdragen, bijvoorbeeld tijdens een zijwaartse transfer of bij leunen op de beugel om kledingstukken te hanteren.Opgeklapt neemt de beugel minder ruimte in (prettig bij een zijwaartse transfer, maar ook tijdens het schoonmaken van de toiletruimte) en biedt nog steeds betrouwbare steun, bijvoorbeeld voor mannen tijdens het staand urineren.Door de kenmerkende dubbele buis kan de beugel in opgeklapte stand veilig worden vastgehouden op een gangbare reikafstand zonder vingers af te klemmen of aan de muur te schaven.

Eenvoudige montage:
De beugel kan eenvoudig gemonteerd worden doordat de vier bevestigingspunten goed bereikbaar zijn. Na installatie worden deze punten afgedekt en weggewerkt, net als alle andere constructiedelen. Dit voorkomt klemgevaar en maakt het tegelijkertijd makkelijker om de beugel schoon te maken.

Belangrijkste voordelen van de beugel:

Nagelvaste steun voor naast het toilet en in de douche;
Betrouwbare, vergrendelde steun zowel in neerwaartse als opgeklapte stand;
Dubbele buis biedt vele voordelen: voorkomt dat kleding blijft haken; bevordert steunname in opgeklapte toestand van de beugel en goede grip tijdens voorwaartse transfer in neergeklapte toestand.

Buisdiameter: 28-28.6 mm.
Max. zijwaarts belasting: 100 kg.
Maximaal gebruikersgewicht: 150 kg.
Muurplaat hoogte: 250 mm.
Totale lengte: 700 mm.
Wandplaat breedte: 110 mm.

Afmetingen 0 / 0 / 0
Gewicht 1
Volume 0

Er zijn nog geen reviews geschreven voor dit product.

Schrijf een review
← Keer terug naar de backoffice    Gratis verzenden vanaf €75 • Ons nieuwe adres in Tilburg: Groenstraat 117 B (bij Jumbo Academy) • Wij zijn gesloten van 16 juli t/m 27 juli - 2024 • Meer dan 2.000 artikelen Verbergen